Frigărui de legume

Frigăruile de legume – savuroase, colorate, sănătoase, sunt ușor de pregătit, pot fi consumate ca atare, pentru cei ce țin post, sau pot fi garnitura perfectă pentru pește sau carne la grătar!

 Ingrediente ptr 2 persoane:

-1 dovlecel

-1 ardei gras (roșu, galben sau verde)

-1 ceapă

-100 g ciuperci

-10 roșii cherry

-2-3 linguri ulei de măsline

-sare și piper după gust

-ierburi aromatice după gust

-4-6 bețe pentru frigărui (înmuiate în apă, timp de 30 de minute)

Timpul de pregătire 20 minute.

Modul de preparare :

Spălați și tăiați dovlecelul, ardeiul și ceapa în bucăți de dimensiuni potrivite, ciupercile în jumătăți, iar roșiile cherry le puteți lăsa întregi.

Pe bețele pentru frigărui, alternați legumele: dovlecel, ardei, ceapă, ciuperci și roșii.

Preîncălziți grătarul sau o tigaie grill și gătiți-le 10-15 minute, întorcându-le din când în când pentru a se rumeni uniform.

Stropiți frigăruile cu ulei de măsline, apoi adăugați sare, piper și ierburile aromatice.

Serviți frigăruile calde, ca garnitură, alături de Chifteluțe de pește în sos de vin sau Rulou de pui cu bacon

Poftă bună!

 

 

 

Articole Similare