AcasăIngrediente principaleLegumeRisotto cu dovleac și gorgonzola

Risotto cu dovleac și gorgonzola

Dovleacul, este una dintre cele mai așteptate plăceri ale toamnei, protagonist versatil al rețetelor dulci și sărate, din lunile reci, colorează diferite feluri de mâncare.

Rețeta de azi aduce aroma cremoasă și bogată a gorgonzolei, o brânză perfectă pentru risotto-uri.

Un prim fel cremos și gustos, care va cuceri pe toată lumea cu aromele si magia toamnei!

Ingrediente – ptr 4 persoane :

-300 g orez

-700 g dovleac ( fara coaja)

-200 g gorgonzola

-1 ceapa

-1 cubuleț unt

-50 ml vin alb

-ulei de masline

-1 crenguță rozmarin

-sare si piper dupa gust

Timp de pregătire – circa 40 minute

Modul de preparare :

Tăiați dovleacul în felii subțiri și apoi în cuburi, tocați mărunt ceapa.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, adăugați ceapa tocată și sotați-o la foc mic timp de aproximativ 3 minute.

Adăugați dovleacul tăiat cubulețe și continuați sa gatiți totul, pâna când dovleacul va fi gata.

Între timp, încălziți o tigaie mare și turnați orezul nespălat.

Prăjiți orezul câteva minute, amestecând des pentru a nu se arde, apoi turnati vinul alb și amestecați pentru a nu se lipi.

Transferați orezul în tigaia în care ați sotat dovleacul cu ceapă și gătiți câteva minute, continuând să amestecați.

Turnați câte un polonic cu apă fierbinte (din cănd în când), și continuați astfel până când orezul va fi gata (15-20 minute)

Opriți focul și amestecați risotto-ul cu un cubuleț de unt si cu gorgonzola, amestecând bine.

Aromatizați cu rozmarin proaspăt și serviți.

Încercați și risotto : Risotto cu ciuperci sau Risotto cu șofran și creveți

Poftă bună !

 

Articole Similare