AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriAndive gratinate cu pere și gorgonzola

Andive gratinate cu pere și gorgonzola

Andive gratinate cu pere și gorgonzola o rețetă ușoară si rapidă, care poate fi servită ca aperitiv sau un singur fel de mâncare, în care fructele, legumele și brânza se îmbină într-o armonie rafinată și surprinzătoare de arome.

Ingrediente ptr 4 persoane :

– 4 buc. de andive belgiene

– 2 pere

-120 gr gorgonzola picantă

-1 crenguță de rozmarin

-20 gr unt

-piper după gust

Timp de pregatire -aprox. 30 minute

Modul de preparare :

Curățați și tăiați andivele belgiene în jumătăți, pe lung, astfel încât să nu se desprindă în timpul gătitului.

Introduceti andivele în apă clocotită, 3-4 minute pentru a înmuia partea dură.

Tăiați perele în patru, pe lung, îndepărtând cotorul, semințele si coaja (in cazul in care perele sunt bio le puteti lăsa cu coajă).

Într-un vas de copt, tapetat cu unt, aranjați andivele și perele alternativ, adăugati  cubulețele de unt, piper, rozmarin și coaceți timp de 15-20 de minute la 180°C.

Scoateti din cuptor și  presărați gorgonzola ici-colo în bucăți mici.

Continuati la cuptor, circa 2-3 minute, până când gorgonzola începe să se topească.

Serviți cu prosecco și poftă buna !

Articole Similare