Andive gratinate cu pere și gorgonzola o rețetă ușoară si rapidă, care poate fi servită ca aperitiv sau un singur fel de mâncare, în care fructele, legumele și brânza se îmbină într-o armonie rafinată și surprinzătoare de arome.
Ingrediente ptr 4 persoane :
– 4 buc. de andive belgiene
– 2 pere
-120 gr gorgonzola picantă
-1 crenguță de rozmarin
-20 gr unt
-piper după gust
Timp de pregatire -aprox. 30 minute
Modul de preparare :
Curățați și tăiați andivele belgiene în jumătăți, pe lung, astfel încât să nu se desprindă în timpul gătitului.
Introduceti andivele în apă clocotită, 3-4 minute pentru a înmuia partea dură.
Tăiați perele în patru, pe lung, îndepărtând cotorul, semințele si coaja (in cazul in care perele sunt bio le puteti lăsa cu coajă).
Într-un vas de copt, tapetat cu unt, aranjați andivele și perele alternativ, adăugati cubulețele de unt, piper, rozmarin și coaceți timp de 15-20 de minute la 180°C.
Scoateti din cuptor și presărați gorgonzola ici-colo în bucăți mici.
Continuati la cuptor, circa 2-3 minute, până când gorgonzola începe să se topească.
Serviți cu prosecco și poftă buna !