Andive prăjite
Posted on | iulie 19, 2016 | No Comments
Astăzi vă propunem o reţetă uşoară, exotică, gustoasă şi sănătoasă: Andive prăjite. Modul de preparare al andivelor prăjite.
Curăţaţi andivele şi tăiaţi-le cotorul. Topiţi untul într-o cratiţă şi puneţi andivele. Săraţi, piperaţi, adăugaţi suc de lămâie şi lăsaţi-le să se facă la foc mic timp de 40 de minute. Scurgeţi andivele, puneţi-le pe un platou, prespraţi pătrunjel tocat şi suc de lămâie.
Andive prăjite – ingrediente
- 500 g andive
- 30 g unt
- o lămâie
- Sare, piper
- pătrunjel tocat
Andive – Tips & Tricks
1. Atunci când cumperi andive din magazin, asigură-te că au frunzele de un alb curat, sunt fără pete, galbene spre vârfuri şi cu frunzele lipite unele de altele la vârf.
2. Înainte de a găti andivele prăjite, aceaste legume trebuie curăţate şi spălate. Scoate frunzele închise la culoare sau pătate şi şterge-i vârful cu un prosop uşor umed. Nu o tăia decât înainte de a o servi, pentru că îşi schimbă repede culoarea.
Ştiai că andivele sunt legume foarte hrănitoare deşi au foarte puţine calorii (15 calorii in 100 de grame) ? Andivele sunt legume cu o aromă deosebită, ce au un gust uşor amărui. Sunt originare din Belgia, acolo unde sunt numite şi “aurul alb al bucătăriei”, datorită proprietăţilor pe care le au – ajută la remineralizarea organismului fiind bogate în potasiu, calciu, vitaminele B, C şi E, beta-caroten şi celuloză.
Sursa retetei “Andive prăjite“: Chicons et endives > Recette et traditions – Editions Labor
Comments
Leave a Reply