Chifteluțe de broccoli – o gustare super delicioasă, sănătoasă, ușor de preparat, o sursă importantă de fibre și fier, ideală în orice moment al zilei, ca fel principal sau garnitură lângă carne sau pește!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-250 g broccoli proaspăt
-1 ou
-50 g pesmet
-50 g cașcaval ras
-1 cățel de usturoi (zdrobit)
-sare și piper după gust
-pătrunjel tocat
Timpul total circa 25 de minute.
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Fierbeți broccoli 4-5 minute în apă cu sare, apoi scurgeți-l bine.
Tocați-l mărunt și amestecați-l cu pesmet, ou, cașcaval, usturoi, pătrunjel, sare și piper.
Formați chifteluțele de mărimea dorită și așezați-le pe hârtia de copt, într-o tavă.
Coaceți-le circa 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.
Serviți chifteluțele de broccoli simple sau alături de sosul preferat.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Orecchiette cu broccoli