Orecchiette cu broccoli – o rețetă tipică regiunii Puglia din Italia, cunoscută pentru combinația sa de arome, simple dar intense, o mâncare originală și rapid de preparat, perfectă atât pentru prânz cât și la cină!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-200 g orecchiette
-1 broccoli mediu
-5-6 file de anșoa în ulei
-2 căței de usturoi
-3-4 linguri de ulei de măsline
-sare și piper, după gust
-pecorino ras sau parmezan ras, după gust
Timpul de pregătire 20-25 minute.
Modul de preparare:
Într-o oală mare cu apă sărată, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj – al dente (de obicei, 10-12 minute).
În ultimele 5 minute de gătire, adăugați broccoli în oală.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați usturoiul tocat mărunt, fileurile de anșoa și sotați timp de 1-2 minute, până acestea se transformă într-o pastă.
Scurgeți pastele și broccoli, apoi adăugați-le în tigaie. Amestecați bine, adăugând sare și piper după gust.
Serviți cu pecorino sau parmezan ras.
Puteți adăuga ardei iute pentru un gust picant sau câteva migdale prăjite pentru o textură interesantă.
Și dacă vă plac broccoli – bogați în vitamine, săruri minerale și fibre puteți încerca și : Gratin de cartofi, broccoli și cârnați sau Supă cremă de broccoli
Poftă bună!