Orecchiette cu broccoli

Orecchiette cu broccoli – o rețetă tipică regiunii Puglia din Italia, cunoscută pentru combinația sa de arome, simple dar intense, o mâncare originală și rapid de preparat, perfectă atât pentru prânz cât și la cină!

Ingrediente ptr 2 persoane:

-200 g orecchiette

-1 broccoli mediu

-5-6 file de anșoa în ulei

-2 căței de usturoi

-3-4 linguri de ulei de măsline

-sare și piper, după gust

-pecorino ras sau parmezan ras, după gust

Timpul de pregătire 20-25 minute.

Modul de preparare:

Într-o oală mare cu apă sărată, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj – al dente (de obicei, 10-12 minute).

În ultimele 5 minute de gătire, adăugați broccoli în oală.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați usturoiul tocat mărunt, fileurile de anșoa și sotați  timp de 1-2 minute, până acestea se transformă într-o pastă.

Scurgeți pastele și broccoli, apoi adăugați-le în tigaie. Amestecați bine, adăugând sare și piper după gust.

Serviți cu pecorino sau parmezan ras.

Puteți adăuga ardei iute pentru un gust picant sau câteva migdale prăjite pentru o textură interesantă.

Și dacă vă plac broccoli – bogați în vitamine, săruri minerale și fibre puteți încerca și : Gratin de cartofi, broccoli și cârnați sau Supă cremă de broccoli

Poftă bună!

 

Articole Similare