Supa de linte cu dovleac și turmeric este ideală pentru o masă reconfortantă și sănătoasă, perfectă pentru zilele răcoroase, cu un gust ușor dulceag de dovleac și un strop de condimente care îi dau o aromă deosebită.
Ingrediente ptr 4 persoane:
– 1 cană linte
– 300 g dovleac
– 1 ceapă
– 2 morcovi
– 2 căței de usturoi
– 1 litru apă
– 1 lingură ulei de măsline
– sare și piper după gust
– 1 frunză de dafin
-1 linguriță de turmeric (pentru culoare și aromă)
Timp de pregătire circa 1 oră.
Modul de preparare :
Spălați bine lintea și lăsați-o la înmuiat timp de 30 de minute.
Curățați și tăiați ceapa, morcovii și dovleacul în cubulețe.
Într-o oală, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa și căliți-o până devine aurie.
Adăugați morcovii și cubulețele de dovleac, amestecând timp de câteva minute, apoi adăugați și lintea scursă, apa, sarea, piperul, frunza de dafin și lingurița de turmeric.
Fierbeți supa la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute, până când lintea și legumele vor fi moi.
Îndepărtați frunza de dafin și, dacă doriți o consistență mai fină, pasați supa cu un blender.
Dacă vă place lintea și dovleacul puteți încerca și : Supă cremă de linte și ciuperci sau Supă cremă de dovleac
Poftă bună!