AcasăCategorii rețeteCiorbe și supeSupă cremă de morcovi și turmeric

Supă cremă de morcovi și turmeric

Supa cremă de morcovi și turmeric este o supă care se prepară ușor, delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru un prânz sau o cină light!

Ingrediente ptr 4 persoane :

-500 g morcovi (aproximativ 5-6 morcovi)

-1 ceapă

-2 cartofi medii

-2 linguri de ulei de măsline

-1 litru de apă

-sare și piper după gust

-1/2 linguriță de turmeric (pentru un plus de aromă și culoare)

-1-2 linguri de zeamă de lămâie (opțional, pentru un gust mai proaspăt)

Timp de pregătire 40-45 minute.

Modul de preparare:

Curățați morcovii, ceapa, cartofii și tăiați toate legumele în rondele mici.

Într-o oală mare, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa, adăugați morcovii, cartofii și turmericul pentru a intensifica culoarea supei.

Adăugați apa și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute, până când morcovii și cartofii devin fragezi.

Odată ce legumele s-au fiert, luați oala de pe foc, lăsați să se răcească puțin și folosiți un blender vertical pentru a obține o textură cremoasă.

Adăugați sare, piper și zeama de lămâie, după gust.

Serviți supa caldă, cu crutoane de pâine prăjită.

Vă recomandăm și : Supă de linte cu dovleac și turmeric

Poftă bună !

 

 

Articole Similare