Supa cremă de morcovi și turmeric este o supă care se prepară ușor, delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru un prânz sau o cină light!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-500 g morcovi (aproximativ 5-6 morcovi)
-1 ceapă
-2 cartofi medii
-2 linguri de ulei de măsline
-1 litru de apă
-sare și piper după gust
-1/2 linguriță de turmeric (pentru un plus de aromă și culoare)
-1-2 linguri de zeamă de lămâie (opțional, pentru un gust mai proaspăt)
Timp de pregătire 40-45 minute.
Modul de preparare:
Curățați morcovii, ceapa, cartofii și tăiați toate legumele în rondele mici.
Într-o oală mare, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa, adăugați morcovii, cartofii și turmericul pentru a intensifica culoarea supei.
Adăugați apa și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20-25 de minute, până când morcovii și cartofii devin fragezi.
Odată ce legumele s-au fiert, luați oala de pe foc, lăsați să se răcească puțin și folosiți un blender vertical pentru a obține o textură cremoasă.
Adăugați sare, piper și zeama de lămâie, după gust.
Serviți supa caldă, cu crutoane de pâine prăjită.
Vă recomandăm și : Supă de linte cu dovleac și turmeric
Poftă bună !