AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriSardine pe pat de cartofi și roșii

Sardine pe pat de cartofi și roșii

Sardine pe pat de cartofi și roșii – un preparat extrem de gustos, o sursă importantă de vitamine și acizi grași omega -3, o rețetă ușoară, sănătoasă și rapid de preparat !

Ingrediente pentru 2 persoane :

-2 conserve de sardine în ulei

-4 cartofi medii

-2 roșii mari

-2 căței de usturoi tocați mărunt

-ulei de măsline

-sare și piper

-ierburi aromatice (de exemplu, cimbru sau busuioc)

Timpul de pregătire circa 20 de minute.

Modul de preparare :

Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri.

Fierbeți-i în apă cu sare, timp de 10-15 minute, până devin ușor moi și scurgeți-i.

Tăiați roșiile în felii.

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Într-un vas de copt, așezați un strat de cartofi, apoi un strat de roșii și presărați usturoiul tocat. Adăugați sare, piper și ierburi aromatice după gust.

Așezați sardinele deasupra, acoperiți vasul cu o folie de copt sau cu un capac și coaceți timp de 5-10 minute.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Sardine gratinate la cuptor

Articole Similare