Sardine gratinate la cuptor

Sardinele gratinate la cuptor – delicioase și ușor de preparat, excelente atât ca aperitiv de pește, cât și ca fel principal alături de garnitura preferată !

Ingrediente ptr 4-6 persoane:

-1 kg sardine proaspete

-4-5 linguri de pesmet

-100 g parmezan

-3-4 linguri de ulei de măsline

-2-3 căței de usturoi, tocați mărunt

-1 lămâie stoarsă

-sare și piper după gust

-1 legătură de pătrunjel proaspăt

Timpul de pregătire circa 40-45 minute.

Modul de preparare :

Incepeți prin a curăța sardinele de solzi, desprindeți capetele și îndepărtați intestinele (puteți să le deschideți în două și să eliminați șira spinării, eu le-am lăsat întregi). Spălați-le bine și uscați-le cu un prosop de hârtie.

Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul ras, usturoiul tocat, sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper.

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Așezați sardinele pe o tavă de copt și presărați peste sardine amestecul de pesmet.

Coaceți timp de 20-25 de minute, până când devin aurii și crocante.

Serviți-le calde, decorate cu pătrunjel proaspăt și felii de lămâie alături.

Savurați și delicioasele sardine : Sardine beccafico (în stil sicilian)  sau Mousse de sardine

Poftă bună!

 

Articole Similare