Sardinele gratinate la cuptor – delicioase și ușor de preparat, excelente atât ca aperitiv de pește, cât și ca fel principal alături de garnitura preferată !
Ingrediente ptr 4-6 persoane:
-1 kg sardine proaspete
-4-5 linguri de pesmet
-100 g parmezan
-3-4 linguri de ulei de măsline
-2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
-1 lămâie stoarsă
-sare și piper după gust
-1 legătură de pătrunjel proaspăt
Timpul de pregătire circa 40-45 minute.
Modul de preparare :
Incepeți prin a curăța sardinele de solzi, desprindeți capetele și îndepărtați intestinele (puteți să le deschideți în două și să eliminați șira spinării, eu le-am lăsat întregi). Spălați-le bine și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul ras, usturoiul tocat, sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Așezați sardinele pe o tavă de copt și presărați peste sardine amestecul de pesmet.
Coaceți timp de 20-25 de minute, până când devin aurii și crocante.
Serviți-le calde, decorate cu pătrunjel proaspăt și felii de lămâie alături.
Savurați și delicioasele sardine : Sardine beccafico (în stil sicilian) sau Mousse de sardine
Poftă bună!