Rețeta de mousse de sardine este o idee pentru a pregăti un aperitiv gustos și rapid datorită ingredientelor simple și accesibile.
Sardinele fac parte din categoria peștelui oceanic, de mici dimensiuni. Trăiesc în colonii mari, de-a lungul țărmurilor europene ale Oceanului Atlantic, în Marea Mediterană, de unde migrează într-un număr mic de exemplare și în Marea Neagră, dar și pe țărmurile Oceanului Pacific.
Sardinele reprezintă o sursă bogată de minerale, omega 3 și vitamine ce au beneficii dovedite pentru sănătatea organismului uman.
Ingrediente ptr 4-6 persoane :
-200 g sardine în ulei (conservă)
-200 g cremă de brânză (alternativ unt la temp. camerei)
-1 legătura ceapă verde
-1/2 lămâie stoarsă
-1/2 portocală stoarsă
-1 legătură de pătrunjel
-sare și piper după gust
-pâine
Modul de preparare :
Tocați mărunt ceapa verde și pătrunjelul.
Într-un castron, mărunțiți sardinele bine scurse de ulei, având grijă sa îndepărtați oasele sau orice urmă de solzi.
Adăugați crema de brânză, piperul, zeama de lămâie și portocală, pătrunjelul tocat cu ceapa, un vârf de sare și amalgamați uniform compoziția obținută.
Serviți pe felii de păine prăjită sau crackers, ornați dupa gust cu frunze de pătrunjel sau castraveciori acri.
Vă recomandăm și alte rețete cu sardine precum : Sardine gratinate la cuptor sau Sardine beccafico (în stil sicilian)
Poftă bună!