Sardinele beccafico sunt un fel de mâncare tipic bucătăriei siciliene, mai exact Palermo, numele derivând de la beccafico – păsări care în cele mai vechi timpuri erau consumate doar de nobili.
Să descoperim împreună o rețetă delicioasă, aromată și ușor de preparat !
Ingrediente ptr 2-4 persoane:
-400 g sardine proaspete
-75 g pesmet
-1/2 linguriță de zahăr
-30 g stafide
-30 g pinoli (muguri de pin)
-1/2 legătură de pătrunjel
-1/2 portocală stoarsă
-ulei de măsline
-sare și piper după gust
-3-4 foi de dafin
Timpul de pregătire circa 40 minute.
Modul de preparare :
Curățați sardinele, deschideți-le în formă de carte, păstrând codițele, clătiți-le cu grijă și uscați-le cu un prosop de bucătărie.
Într-o tigaie, rumeniți pesmetul cu puțin ulei și sare.
Odată rumenit, transferați-l într-un recipient și adăugați zahărul, stafidele înmuiate în prealabil în apă caldă, mugurii de pin, pătrunjelul tocat și piper după gust.
Luați câte puțin din acest amestec, puneți-l pe fiecare sardină și începeți să rulați din partea capului spre codiță.
Pe măsură ce rulați sardinele, aranjați-le într-un vas de cuptor, completați cu sucul de portocală, foile de dafin și dacă vă rămâne umplutură o puteți presăra deasupra.
Coaceți la 180° timp de 15-20 minute.
Incercați și sardinele : Sardine gratinate la cuptor
Poftă bună !