AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriSardine beccafico (în stil sicilian)

Sardine beccafico (în stil sicilian)

Sardinele beccafico sunt un fel de mâncare tipic bucătăriei siciliene, mai exact Palermo, numele derivând de la beccafico – păsări care în cele mai vechi timpuri erau consumate doar de nobili.

Să descoperim împreună o rețetă delicioasă, aromată și ușor de preparat !

Ingrediente ptr 2-4 persoane:

-400 g sardine proaspete

-75 g pesmet

-1/2 linguriță de zahăr

-30 g stafide

-30 g pinoli (muguri de pin)

-1/2 legătură de pătrunjel

-1/2 portocală stoarsă

-ulei de măsline

-sare și piper după gust

-3-4 foi de dafin

Timpul de pregătire circa 40 minute.

Modul de preparare :

Curățați sardinele, deschideți-le în formă de carte, păstrând codițele, clătiți-le cu grijă și uscați-le cu un prosop de bucătărie.

Într-o tigaie, rumeniți pesmetul cu puțin ulei și sare.

Odată rumenit, transferați-l într-un recipient și adăugați zahărul, stafidele înmuiate în prealabil în apă caldă, mugurii de pin, pătrunjelul tocat și piper după gust.

Luați câte puțin din acest amestec, puneți-l pe fiecare sardină și începeți să rulați din partea capului spre codiță.

Pe măsură ce rulați sardinele, aranjați-le într-un vas de cuptor, completați cu  sucul de portocală, foile de dafin și dacă vă rămâne umplutură o puteți presăra deasupra.

Coaceți la 180° timp de 15-20 minute.

Incercați și sardinele : Sardine gratinate la cuptor

Poftă bună !

Articole Similare