Ratatouille de legume – una dintre cele mai cunoscute rețete franceze este compusă, în principal, din legume : vinete, ceapă, ardei, dovlecei, roșii, existând două metode de a le prepara, și anume fierberea lor separat, sau toate împreună.
Se spune că rețeta clasică a apărut pentru prima dată în Nisa, la sfârșitul secolului al XIX, astăzi, ratatouille (Couscous cu ratatouille de legume.) sau ”ghiveciul franțuzesc” fiind considerat o delicatesă emblematică a bucătăriei franceze, apreciată pentru gustul său bogat și prospețimea ingredientelor.
Astăzi am ales varianta de ratatouille la cuptor, simplu de preparat, ideal ca aperitiv sau garnitură !
Ingrediente ptr 2 persoane:
-1 dovlecel
-1 vânătă
-1 ardei gras
-5-6 roșii
-1 ceapă
-ulei de măsline
-sare și piper după gust
-cimbru proaspăt
-pătrunjel proaspăt
Timpul de pregătire 30-40 minute
Modul de preparare:
Spălați legumele și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Tăiați-le în felii de circa 1-2 cm grosime, puneți-le într-un castron și condimentați-le cu ulei, sare, piper și pătrunjel, amestecând uniform.
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei și aranjați feliile în formă ovală sau cerc, alternând legumele.
Adăugați o cană de apă și dați la cuptor, circa 20 de minute, verificând din când în când să nu se usuce, la nevoie mai adăugați apă.
Serviți ratatouille-ul garnisit cu cimbru proaspăt.
Poftă bună !