AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriRatatouille de legume la cuptor

Ratatouille de legume la cuptor

Ratatouille de legume – una dintre cele mai cunoscute rețete franceze este compusă, în principal, din legume : vinete, ceapă, ardei, dovlecei, roșii, existând două metode de a le prepara, și anume fierberea lor separat, sau toate împreună.

Se spune că rețeta clasică a apărut pentru prima dată în Nisa, la sfârșitul secolului al XIX, astăzi, ratatouille (Couscous cu ratatouille de legume.) sau ”ghiveciul franțuzesc” fiind considerat o delicatesă emblematică a bucătăriei franceze, apreciată pentru gustul său bogat și prospețimea ingredientelor.

Astăzi am ales varianta de ratatouille la cuptor, simplu de preparat, ideal ca aperitiv sau garnitură !

Ingrediente ptr 2 persoane:

-1 dovlecel

-1 vânătă

-1 ardei gras

-5-6 roșii

-1 ceapă

-ulei de măsline

-sare și piper după gust

-cimbru proaspăt

-pătrunjel proaspăt

Timpul de pregătire 30-40 minute

Modul de preparare:

Spălați legumele și uscați-le cu un prosop de hârtie.

Tăiați-le în felii de circa 1-2 cm grosime, puneți-le într-un castron și condimentați-le cu ulei, sare, piper și pătrunjel, amestecând uniform.

Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei și aranjați feliile în formă ovală sau cerc, alternând legumele.

Adăugați o cană de apă și dați la cuptor, circa 20 de minute, verificând din când în când să nu se usuce, la nevoie mai adăugați apă.

Serviți ratatouille-ul garnisit cu cimbru proaspăt.

Poftă bună !

 

Articole Similare