Tarta rustică cu varză de Bruxelles poate fi servită ca aperitiv, la micul dejun sau la cină !
Varza de Bruxelles este o sursă excelentă de antioxidanți, bogată în fibre dar și în vitaminele C și K. Se poate consuma crudă, în salate, gratinată, fiartă sau sotată.
Ingrediente ptr 4 persoane :
-1 foaie de aluat fraged
-300 g varză de Bruxelles
-200 ml smântână ptr gătit
-2 ouă
-150 g cașcaval ras
-sare și piper după gust
Timpul de pregătire circa 30-40 minute.
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Întindeți foaia de aluat într-o tavă de tartă cu diametrul de 22-24 cm, având grijă să acoperiți bine marginile, puteți folosi o furculiță pentru a face câteva găuri în aluat.
Fierbeți varza de Bruxelles, tăiată în jumătăți sau sferturi, în apă clocotită cu sare, timp de 4-5 minute, până devine ușor moale.
Într-un bol, amestecați ouăle cu smântâna, sarea și piperul.
Adăugați varza în amestecul de ouă, apoi încorporați cașcavalul ras.
Turnați umplutura obținută peste aluatul pregătit în tavă.
Nivelați bine și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 minute, sau până capătă o culoare aurie.
Puteți servi tarta caldă și dacă vă plac tartele puteți gusta și varianta de : Tartă cu somon și spanac
Poftă bună!