AcasăCategorii rețeteAluaturiTartă cu somon și spanac

Tartă cu somon și spanac

Tarta cu somon și spanac este un preparat simplu, gustos și foarte sănătos, o variantă excelentă pentru o gustare sau o masă rapidă!

Ingrediente ptr 4 persoane:

-1 pachet de foietaj (aproximativ 400 g)

-400 g somon proaspăt

-200 g spanac proaspăt

-200 g ricotta

-1 ceapă

-1 ou

-sare și piper după gust

-ulei de măsline

Timp de pregătire circa 30-40 de minute.

Modul de preparare :

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline sotați ceapa tăiată mărunt, adăugați spanacul și gătiți-l până se înmoaie.

Într-un bol, amestecați spanacul sotat cu somonul tăiat bucățele, ricotta, oul și asezonați cu sare și piper.

Împărțiți aluatul de foietaj în două, întindeți o parte pe o tavă de copt, adăugați umplutura și acoperiți cu cealaltă parte de foietaj.

Sigilați marginile cu o furculiță și crestați ușor foietajul pentru a permite aburului să iasă.

Puneți tava la cuptor și coaceți timp de 20-25 de minute sau până când tarta devine aurie.

Și dacă iubiți somonul puteți încerca și alte rețete cu somon precum : Medalion de somon în folie  sau  Ruladă de somon afumat și spanac

Poftă bună!

Articole Similare