Tarta cu somon și spanac este un preparat simplu, gustos și foarte sănătos, o variantă excelentă pentru o gustare sau o masă rapidă!
Ingrediente ptr 4 persoane:
-1 pachet de foietaj (aproximativ 400 g)
-400 g somon proaspăt
-200 g spanac proaspăt
-200 g ricotta
-1 ceapă
-1 ou
-sare și piper după gust
-ulei de măsline
Timp de pregătire circa 30-40 de minute.
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline sotați ceapa tăiată mărunt, adăugați spanacul și gătiți-l până se înmoaie.
Într-un bol, amestecați spanacul sotat cu somonul tăiat bucățele, ricotta, oul și asezonați cu sare și piper.
Împărțiți aluatul de foietaj în două, întindeți o parte pe o tavă de copt, adăugați umplutura și acoperiți cu cealaltă parte de foietaj.
Sigilați marginile cu o furculiță și crestați ușor foietajul pentru a permite aburului să iasă.
Puneți tava la cuptor și coaceți timp de 20-25 de minute sau până când tarta devine aurie.
Și dacă iubiți somonul puteți încerca și alte rețete cu somon precum : Medalion de somon în folie sau Ruladă de somon afumat și spanac
Poftă bună!