AcasăCategorii rețeteCiorbe și supeSupă cremă de sfeclă roșie

Supă cremă de sfeclă roșie

Supa cremă de sfeclă roșie este plină de culoare și savoare, delicioasă, bogată în nutrienți, fină și în același timp ideală pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni.

Ingrediente ptr 4 persoane :

– 3-4 buc. de sfeclă roșie

– 1 ceapă

– 2 cartofi

– 1 morcov

– 1 litru de apă

– sare și piper după gust

– 1 lingură ulei de măsline

– 1 linguriță oțet sau suc de lămâie

– mărar sau pătrunjel pentru decor

– 1 cățel de usturoi

Timpul de pregătire circa 1 oră.

Modul de preparare :

Curățați sfecla, ceapa, cartofii și morcovul și tăiați-le în cuburi mici.

Într-o oală, căliți ceapa cu uleiul de măsline până devine aurie.

Adăugați sfecla, cartofii și morcovul, amestecați bine și turnați apa peste legume lăsând să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, până când legumele vor fi moi.

Odată ce legumele s-au fiert folosiți un blender pentru a transforma supa într-o cremă fină. Dacă este prea groasă, puteți adăuga puțină apă.

Adăugați sare, piper și oțet sau lâmâie, amestecați și serviți supa caldă, decorată cu verdeață proaspătă.

Puteți încerca și alte variante de supă cremă precum : Supă cremă de broccoli sau Supă cremă de dovleac.

Poftă bună!

Articole Similare