Supa crema de dovleac este un prim fel delicios care cucerește prin textura sa catifelată, dată și de prezența cartofilor. O rețetă vegană care poate fi preparată în câțiva pași simpli și care poate fi imbogatita cu ierburi aromatice, condimente sau semințe prăjite.
INGREDIENTE – PTR 4 PERSOANE:
-1 kg de dovleac
-2 cartofi
-1 ceapă albă mică
-nucșoară
-1 litru apa fierbinte
-ulei de măsline extravirgin
-crutoane de pâine
-sare si piper dupa gust
Timp de pregatire -aprox. 45-50 minute
MODUL DE PREPARARE :
Curățați dovleacul și îndepărtați semințele și filamentele interne. Tăiați pulpa în cubulețe. Curățați și tocați mărunt ceapa, apoi rumeniți-o într-o cratiță cu câteva linguri de ulei.
Când ceapa este aurie, adăugați pulpa de dovleac și cartofii decojiți și tăiați cubulețe. Lăsați să se aromatizeze câteva minute, apoi acoperiți cu apa fierbinte. Condimentați cu sare, aduceți la fierbere apoi micsorati focul, acoperiți lăsând un orificiu mic și gătiți aproximativ 30 de minute sau până când dovleacul și cartofii sunt fragezi.
Amestecati cu un blender până se omogenizează, condimentati cu un vârf de nucșoară și amestecati.
Serviti cu un strop de ulei de măsline extravirgin, piper, dacă doriți și crutoane de pâine.
Puteți încerca și varianta de : Supă cremă de sfeclă roșie sau Supă de linte cu dovleac și turmeric
Poftă bună !