Modul de preparare al reţetei culinare gratin de andive cu creveţi.
Stoarceţi sucul de lămâie. Tăiaţi mărunt andivele li puneţi.le la înmuiat într-o tigaie cu unt. Adăugaţi sucul de lămâie şi, după ce andivele s-au înmuiat, luaţi-le de pe foc. Adăugaţi creveţii, smântâna, gălbenşul de ou, nucşoară, sare şi piper. Puneţi compoziţia în forme individuale gen ramequin şi introduceţi-le la cuptorul încălzit la 180 de grade până ce suprafaţa compoziţiei se rumeneşte.
Gratin de andive cu creveţi – ingrediente pentru 4 persoane
- 4 andive
- 250 g creveţi
- 20 ml smântână
- o lămâie
- un gălbenuş de ou
- un cubuleţ de unt
- nucşoară
- sare, piper
Cum facem să scăpăm de amăreala din andive?
Desfacem andiva foaie cu foaie şi o tinem într-un vas cu apa rece şi sare timp de 10-15min.
Ştiai că andivele sunt legume foarte hrănitoare deşi au foarte puţine calorii (15 calorii in 100 de grame) ? Andivele sunt legume cu o aromă deosebită, ce au un gust uşor amărui.
Nu uita! Atunci când cumperi andive din magazin, asigură-te că au frunzele de un alb curat, sunt fără pete, galbene spre vârfuri şi cu frunzele lipite unele de altele la vârf.