Sărmăluțe de cod

Sărmăluțele de cod –  un mod diferit și apetisant de a gusta peștele, o mâncare delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de preparat.

Am folosit codul dar bineînțeles puteți opta pentru orice alt tip de pește, precum: biban, lup de mare, somon sau orice tip de pește fără oase.

Ingrediente ptr 2-4 persoane :

-400 g de cod (tocat mărunt)

-10-14 frunze de varză proaspătă

-1 morcov

-1 ceapă

-1/2 tulpină de țelină

-1 lămâie stoarsă

-sare și piper după gust

-ulei de măsline extravirgin

Timp de pregătire 20 -30 minute

Modul de preparare : 

Spălați frunzele de varză și scufundați-le în apă clocotită, câteva minute, pentru a se înmuia.

Tăiați legumele în cubulețe foarte mici și sotați-le într-o tigaie câteva minute, adăugați codul și continuați alte câteva minute.

Condimentați cu sare, piper și puneți amestecul deoparte.

Întindeți bine frunzele de varză, așezați puțin din amestecul de pește și legume în centru și formați rulourile.

Odată ce toate rulourile de varză și cod sunt gata, așezați-le într-un vas de copt uns cu ulei de măsline, adăugați puțină apă, stropiți-le cu sucul de lămăie și presărați-le cu pătrunjelul tocat.

Coaceți-le la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute la 180°.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Chifteluțe de pește în sos de vin

Articole Similare