AcasăCategorii rețetePește și fructe de mareFile de zărgan cu piure de avocado

File de zărgan cu piure de avocado

Zărganul sau țiparul de mare (sau peștele cu oase verzi) este un pește care se găsește în Marea Neagră și Marea Azov, are o culoare argintie și este asemănător la gust cu dorada sau bibanul de mare.

Astăzi am ales să preparăm file-ul de zărgan cu piure de avocado – simplu și rafinat, cu gust delicios și aromat !

Ingrediente ptr 2 persoane :

2 file-uri de zărgan (aproximativ 150-200 g fiecare)

-2 linguri de ulei de măsline

-sare și piper, după gust

-1 lămâie bio (sucul și coaja)

1 avocado matur

1 cățel de usturoi

Timpul de pregătire 20-30 minute.

Modul de preparare :

Tăiați avocado-ul pe jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură.

Puneți pulpa într-un bol, adăugați puțin suc de lămâie, sare și usturoi. Pasați totul cu o furculiță până obțineți un piure fin. Gustați și ajustați condimentele.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.

Condimentați file-urile de zărgan cu sare, piper și coaja de lămâie rasă.

Așezați file-urile în tigaie și gătiți timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până devin aurii.

Așezați piureul de avocado pe farfurie, în formă de cilindru, și alături file-ul de zărgan.

Decorați după inspirație.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Aripioare de pisică de mare

 

Articole Similare