Zărganul sau țiparul de mare (sau peștele cu oase verzi) este un pește care se găsește în Marea Neagră și Marea Azov, are o culoare argintie și este asemănător la gust cu dorada sau bibanul de mare.
Astăzi am ales să preparăm file-ul de zărgan cu piure de avocado – simplu și rafinat, cu gust delicios și aromat !
Ingrediente ptr 2 persoane :
–2 file-uri de zărgan (aproximativ 150-200 g fiecare)
-2 linguri de ulei de măsline
-sare și piper, după gust
-1 lămâie bio (sucul și coaja)
–1 avocado matur
1 cățel de usturoi
Timpul de pregătire 20-30 minute.
Modul de preparare :
Tăiați avocado-ul pe jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură.
Puneți pulpa într-un bol, adăugați puțin suc de lămâie, sare și usturoi. Pasați totul cu o furculiță până obțineți un piure fin. Gustați și ajustați condimentele.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.
Condimentați file-urile de zărgan cu sare, piper și coaja de lămâie rasă.
Așezați file-urile în tigaie și gătiți timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până devin aurii.
Așezați piureul de avocado pe farfurie, în formă de cilindru, și alături file-ul de zărgan.
Decorați după inspirație.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Aripioare de pisică de mare