Pisica de mare este un pește cartilaginos, de talie medie, foarte comun în Marea Mediterană și care poate fi gătit în diferite moduri.
Aripioare de pisică de mare – un fel de mâncare delicios și rafinat, o sursă excelentă de nutrienți, vitamine și minerale!
Ingrediente ptr 2 persoane :
-4 aripi de pisici de mare (curățate și fără piele)
-8-10 roșii cherry
-1-2 căței de usturoi
-1 legătură de pătrunjel
-1/2 pahar de vin alb
-ardei iute
-ulei de măsline extravirgin
-sare după gust
Timp de preparare 30 minute.
Modul de preparare :
Spălați bine aripile de pisică de mare și, cu o foarfecă, tăiați partea finală a cartilajului aripilor.
Turnați un strop de ulei într-o tigaie și rumeniți ușor usturoiul tocat cu ardeiul iute și cu jumătate din legătura de pătrunjel.
Adăugați aripile de pește în tigaie și gătiți-le timp de 3-4 minute pe ambele părți.
Turnați vinul și lăsați alcoolul să se evapore.
Adăugați roșiile cherry tăiate și gătiți încă 15-20 de minute.
Condimentați cu sare, presărați pătrunjelul rămas și savurați însoțit de un vin alb aromat.
Poftă bună !