Aripioare de pisică de mare

Pisica de mare este un pește cartilaginos, de talie medie, foarte comun în Marea Mediterană și care poate fi gătit în diferite moduri.

Aripioare de pisică de mare – un fel de mâncare delicios și rafinat, o sursă excelentă de nutrienți, vitamine și minerale!

Ingrediente ptr 2 persoane :

-4 aripi de pisici de mare (curățate și fără piele)

-8-10 roșii cherry

-1-2 căței de usturoi

-1 legătură de pătrunjel

-1/2 pahar de vin alb

-ardei iute

-ulei de măsline extravirgin

-sare după gust

Timp de preparare 30 minute.

Modul de preparare :

Spălați bine aripile de pisică de mare și, cu o foarfecă, tăiați partea finală a cartilajului aripilor.

Turnați un strop de ulei într-o tigaie și rumeniți ușor usturoiul tocat cu ardeiul iute și cu jumătate din legătura de pătrunjel.

Adăugați aripile de pește în tigaie și gătiți-le timp de 3-4 minute pe ambele părți.

Turnați vinul și lăsați alcoolul să se evapore.

Adăugați roșiile cherry tăiate și gătiți încă 15-20 de minute.

Condimentați cu sare, presărați pătrunjelul rămas și savurați însoțit de un vin alb aromat.

Poftă bună !

Articole Similare