Caracatiță alla Luciana

Caracatița alla luciana este o rețetă tipică din Campania care își ia numele de la satul pescăresc Santa Lucia, lângă Napoli si este unul dintre felurile principale ale bucătăriei napoletane.

Gatita la foc foarte mic si intr-o oala acoperita va rămâne moale si frageda.

INGREDIENTE – PTR 4 PERSOANE:

-2 caracatițe mici

-450 gr pulpa de rosii

-300 gr de rosii cherry

-180 gr de masline

-cateva bobite de capere

-1 catel de usturoi

-ardei iute

-patrunjel

-sare

-ulei de masline

-1 pahar cu apa

Timp de pregatire -aprox.1 ora si 45 minute

MODUL DE PREPARARE :

Pentru a pregăti caracatița alla Luciana, începeți prin a cali usturoiul, caperele, măslinele, și ardeiul iute. Când începe să sfârâie, adăugați roșiile cherry spălate si întregi.

Odata ce  roșiile cherry încep să se inmoaie, adăugați pulpa de roșii și un pahar cu apă. Amestecati si lasati la foc mic.

Între timp, curățați caracatițele îndepărtând măruntaiele și spălați foarte bine ventuzele, deoarece pot conține nisip. Când sosul începe să fiarbă, adăugați-le în oală. Acoperiți și gătiți la foc mic timp de 50/60 de minute.

Verificați caracatița și aveți grijă să amestecați ocazional. Spre sfârșitul gătitului, când caracatița este fragedă, gustați, adăugați sare dacă este necesar și terminați gătitul fără capac, pana când sosul scade ușor, tocați mărunt pătrunjelul și adăugați-l.

Pofta buna !

 

Articole Similare