AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriTartare de somon afumat și sparanghel

Tartare de somon afumat și sparanghel

Tartare de somon afumat și sparanghel – o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, o combinație de arome, texturi și culori, ideală ca aperitiv sau gustare în orice moment al zilei!

Ingrediente ptr 2 persoane :

-200 g somon afumat

-100 g sparanghel (aproximativ 5-6 fire)

-100 g cremă de brânză

-1 lingură suc de lămâie

-1 linguriță mărar proaspăt tocat

-sare și piper după gust

Timpul de pregătire circa 15-20 de minute.

Modul de preparare:

Fierbeți sparanghelul în apă sărată timp de 2-3 minute până devine ușor crocant. Scoateți-l și treceți-l rapid prin apă rece pentru a opri gătirea.

Tăiați somonul afumat și sparanghelul în bucăți mici, apoi cu ajutorul unui cerc formați tartare-ul astfel : un strat de sparanghel, unul de cremă de brânză amestecată cu mărar, ultimul strat fiind cel de somon.

Condimentați cu sare, piper și stropiți cu zeama de lâmâie.

Serviți tartarul imediat, ca aperitiv sau ca gustare.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Tartare de păstrăv

Articole Similare