Tartare de păstrăv

Tartarul de păstrăv este un preparat ușor și rapid, delicat, bogat în vitamine și minerale, perfect pentru o masă ușoară sau o gustare delicioasă!

Ingrediente ptr 2 persoane:

-200 g file de păstrăv proaspăt (fără oase, curățat de piele)

-1 măr

-1 lingură de ulei de măsline extravirgin

– 1/2 lămâie stoarsă

-1 linguriță de muștar Dijon

-1-2 linguri de ierburi proaspete tocate (mărar, pătrunjel, cimbru)

-sare și piper după gust

-2 felii subțiri de pâine prăjită (pentru servire, opțional)

Timpul de preparare 10-15 minute.

Modul de preparare:

Tăiați păstrăvul și mărul în cubulețe mici, de aproximativ 1 cm.

Într-un bol mic, adăugați cubulețele de păstrăv și măr, sucul de lămâie, muștarul Dijon, ierburile proaspete și uleiul de măsline.

Potriviți cu sare și piper după preferință, amalgamați ușor și uniform și puneți amestecul la frigider, timp de 1 oră, astfel încât aromele să pătrundă bine.

După 1 oră scoateți amestecul din frigider și cu ajutorul unei forme de patiserie porționați pe farfurii și decorați după preferință.

Serviți cu felii de mere și/sau felii de pâine prăjită, unsă cu puțin unt.

Poftă bună!

Sfat: dacă doriți un gust mai intens, puteți adăuga câteva picături de tabasco.

Și dacă vă place rafinatul tartare puteți încerca și : Somon marinat cu ierburi aromate

 

Articole Similare