Tartare de ton și avocado

Tartare-ul de ton și avocado – o rețetă delicioasă, o idee pentru un aperitiv gustos, rapid, delicat și bogat în acizi grași omega-3 !

Ingrediente ptr 2 persoane:

-200 g ton proaspăt

-1 avocado matur

-1 lingură sos de soia

-1 linguriță suc de lămâie

-1 linguriță ulei de măsline

-1/2 ceapă roșie mică, tocată fin

-sare și piper după gust

-frunze de coriandru sau pătrunjel

Timpul de pregătire 15-20 minute.

Modul de preparare :

Tăiați tonul în cuburi mici.

Tăiați avocado-ul în jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură, după care tăiați-l în cuburi și stropiți-l cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

Într-un bol, amestecați tonul tăiat, avocado-ul, ceapa roșie, sosul de soia și uleiul de măsline, amestecând ușor pentru a nu zdrobi avocado-ul.

Adăugați sare și piper după gust, asamblați tartarul cu ajutorul unui cerc de patiserie și decorați cu frunze de coriandru sau pătrunjel.

Puteți servi tartarul cu crackers, chips-uri de tortilla sau felii de pâine prăjită, după preferințe.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Tartare de păstrăv sau Tartare de somon afumat și sparanghel

Articole Similare