Tartare-ul de ton și avocado – o rețetă delicioasă, o idee pentru un aperitiv gustos, rapid, delicat și bogat în acizi grași omega-3 !
Ingrediente ptr 2 persoane:
-200 g ton proaspăt
-1 avocado matur
-1 lingură sos de soia
-1 linguriță suc de lămâie
-1 linguriță ulei de măsline
-1/2 ceapă roșie mică, tocată fin
-sare și piper după gust
-frunze de coriandru sau pătrunjel
Timpul de pregătire 15-20 minute.
Modul de preparare :
Tăiați tonul în cuburi mici.
Tăiați avocado-ul în jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură, după care tăiați-l în cuburi și stropiți-l cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Într-un bol, amestecați tonul tăiat, avocado-ul, ceapa roșie, sosul de soia și uleiul de măsline, amestecând ușor pentru a nu zdrobi avocado-ul.
Adăugați sare și piper după gust, asamblați tartarul cu ajutorul unui cerc de patiserie și decorați cu frunze de coriandru sau pătrunjel.
Puteți servi tartarul cu crackers, chips-uri de tortilla sau felii de pâine prăjită, după preferințe.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Tartare de păstrăv sau Tartare de somon afumat și sparanghel

