Somon marinat cu ierburi aromate sau tartare de somon, iată o idee pentru un aperitiv perfect – ușor de preparat, un deliciu pentru papilele gustative dar și pentru sănătate, datorită conținutului de acizi grași Omega-3.
Ingrediente ptr 2 porții :
-200 grame de file somon proaspăt, fără piele și oase
-2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
-1-2 lămâi stoarse
-sare și piper după gust
-mărar, pătrunjel sau alte ierburi aromate dupa gust
Modul de preparare :
Mai întâi, feliați somonul în fâșii cât mai subțiri.
Aranjați fâșiile de somon într-un recipient, în așa fel încât să nu se suprapună și turnați sucul de la lamâile stoase, acoperind complet somonul.
Lăsați -l la marinat cel puțin 10 ore, după care scurgeți feliile de somon și așezați-le pe o farfurie de servire.
Condimentați-le cu ulei de măsline extravirgin, un vârf de sare, piper, ierburile aromate și fulgi de parmezan.
Serviți cu pâine prăjită sau crostini.
Poftă bună !