Ciorba de somon – o ciorbă cu un gust desăvârșit, lejeră, delicioasă și economică, perfectă pentru iubitorii de pește, simplu și ușor de preparat!
Ingrediente ptr 4 persoane:
-tacâmuri de somon (cap, șira spinării, coadă ) – 700-800 g
-1 ceapă
-1 morcov
-țelină
-1 ardei gras
-1-2 cartofi
-2 roșii
-500 ml borș
-1 legătură de leuștean verde
-sare, piper – după gust
-2 linguri de ulei
-2 litri de apă– aproximativ
Timpul total de preparare: circa 30-40 de minute.
Modul de preparare:
Spălați bine tacâmurile de somon sub jetul de apă rece, îndepărtați solzii și tăiați tacâmurile în bucăți mai mici.
Puneți tacâmurile la fiert într-o oală cu circa 2 litri de apă rece și puțină sare. Când dă în clocot, spumați de câteva ori și lăsați să fiarbă 10-15 minute. Scoateți peștele și strecurați.
Într-o cratiță căliți ceapa, morcovul și țelina, tocate mărunt, cu 2 linguri de ulei, circa 3-4 minute, apoi adăugați ardeiul tăiat cubulețe și cartofii.
Turnați ciorba peste legume și fierbeți 10-15 minute, sau până când cartofii sunt gata.
Puneți bucățile de somon înapoi în oală, adăugați roșiile tocate și fierbeți încă 5-7 minute.
Turnați borșul fiert separat, mai dați un clocot și potriviți de sare și piper.
Opriți focul, adăugați leușteanul tocat mărunt și lăsați ciorba acoperită 5 minute.
Serviți după preferințe.
Poftă bună !
Puteți încerca și : Bouillabaisse – supă de peşte