Ciorbă de somon

Ciorba de somon – o ciorbă cu un gust desăvârșit, lejeră, delicioasă și economică, perfectă pentru iubitorii de pește, simplu și ușor de preparat!

Ingrediente ptr 4 persoane:

-tacâmuri de somon (cap, șira spinării, coadă ) – 700-800 g

-1 ceapă

-1 morcov

-țelină

-1 ardei gras

-1-2 cartofi

-2 roșii

-500 ml borș

-1 legătură de leuștean verde

-sare, piper – după gust

-2 linguri de ulei

-2 litri de apă– aproximativ

Timpul total de preparare: circa 30-40 de minute.

Modul de preparare:

Spălați bine tacâmurile de somon sub jetul de apă rece, îndepărtați solzii și tăiați tacâmurile în bucăți mai mici.

Puneți tacâmurile la fiert  într-o oală cu circa 2 litri de apă rece și puțină sare. Când dă în clocot, spumați de câteva ori și lăsați să fiarbă 10-15 minute. Scoateți peștele și strecurați.

Într-o cratiță căliți ceapa, morcovul și țelina, tocate mărunt, cu 2 linguri de ulei, circa 3-4 minute, apoi adăugați ardeiul tăiat cubulețe și cartofii.

Turnați ciorba peste legume și fierbeți 10-15 minute, sau până când cartofii sunt gata.

Puneți bucățile de somon înapoi în oală, adăugați roșiile tocate și fierbeți încă 5-7 minute.
Turnați borșul fiert separat, mai dați un clocot și potriviți de sare și piper.

Opriți focul, adăugați leușteanul tocat mărunt și lăsați ciorba acoperită 5 minute.

Serviți după preferințe.

Poftă bună !

Puteți încerca și : Bouillabaisse – supă de peşte

Articole Similare