Gratin-ul de roșii și mozzarella este o rețetă extrem de simplă, rapidă și ușoară, potrivită pentru prânz sau cină, și salvatoare atunci când nu avem timp la dispoziție!
Ingrediente ptr 4-6 persoane:
-6-8 roșii mari, coapte
-250 g mozzarella
-50 g parmezan ras
-4-5 frunze de busuioc proaspăt
-ulei de măsline
-sare și piper, după gust
-câteva măsline, după preferință
Timpul de pregătire 25-30 minute
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Spălați roșiile, tăiați-le în felii subțiri și așezați-le într-un bol cu puțină sare, timp de 10 minute pentru a elimina excesul de apă.
Într-un vas de cuptor, așezați un strat de felii de roșii, urmat de un strat de mozzarella tăiată felii.
Repetați straturile și terminați cu un strat de mozzarella și parmezan ras deasupra.
Acoperiți vasul cu o folie și puneți-l în cuptor circa 15-20 de minute, după care îndepărtați folia și lăsați încă 10 minute pentru a prinde o crustă ușor aurie.
Adăugați măslinele după preferință și serviți ca garnitură sau fel principal.
Poftă bună !
Vă recomandăm și alte rețete cu roșii și mozzarella : Salată Caprese sau Gnocchi alla sorrentina