Risotto cu șofran și creveți

Risotto – ul cu șofran și creveți este un preparat cremos și aromat, cu un gust delicat și un contrast frumos dat de culoarea șofranului și a creveților!

Ingrediente ptr 2 persoane :

– 150 g orez pentru risotto (de tip Arborio)

– 200 g creveți decorticați sau întregi

– 1/2 ceapă mică

– 1 cățel de usturoi

– 1/2 pahar de vin alb sec

– 500 ml apă caldă

– 1 pliculeț de șofran

– 2 linguri de ulei de măsline sau unt

– 30 g parmezan ras

– sare și piper după gust

– 1-2 linguri de smântână (opțional, pentru un risotto mai cremos)

Timp de pregătire 35-40 minute.

Modul de preparare:

Puneți șofranul la infuzat cu o lingură de apă caldă.

Într-o tigaie, sotați creveții cu o lingură de ulei de măsline, la foc mediu până se rumenesc ușor (aproximativ 3-4 minute). Scoateți-i din tigaie și puneți-i deoparte.

Într-o cratiță mare, încălziți o lingură de ulei de măsline (sau unt), adăugați ceapa tocată fin și usturoiul zdrobit și căliți câteva minute.

Adăugați orezul în cratiță și lăsați-l să se rumenească ușor, amestecând constant, pentru 2 minute, până devine ușor translucid.

Turnați vinul alb și lăsați-l să se evapore, amestecând continuu.

Începeți să adăugați câte un polonic de apă caldă, amestecând constant, până când orezul absoarbe lichidul, apoi repetați până când orezul este aproape gata (aproximativ 15-20 minute).

Adăugați infuzia de șofran, creveții, parmezanul ras, sare, piper și amalgamați bine (opțional  – smântâna pentru un risotto mai cremos).

Puteți încerca și alte rețete de risotto : Risotto cu fructe de mare sau Risotto cu dovleac și gorgonzola

Poftă bună !

 

Articole Similare