Risotto cu fructe de mare este un prim fel de pește potrivit pentru orice anotimp, o mâncare excelentă care poate fi pregătită cu diferite fructe de mare precum : midii, scoici, calamari și creveți, dar și alte tipuri de pește (după gust).
Ingrediente ptr 2 persoane:
-160 g orez
-250 g fructe de mare (creveti, caracatita, midii, sepie)
-50 g unt (ptr amalgamarea finală)
-ulei de măsline extravirgin
-1 catel usturoi
-1 ardei iute (opțional)
-1 l supă vegetală
-1/2 pahar vin alb
-1 legătură pătrunjel tocat
-sare si piper dupa gust
Timp de preparare circa 30 minute
Modul de preparare:
Dezghețați fructele de mare congelate conform instrucțiunilor de pe ambalaj, căliți usturoiul și ardeiul iute cu puțin ulei într- o tigaie, adăugați amestecul de fructe de mare și gătiți câteva minute.
Puneți fructele de mare intr-un castron și păstrați-le pentru partea finală când le veți amalgama cu orezul.
În tigaia în care ați gătit fructele de mare, sotați orezul, cateva minute, cu puțin ulei.
Adăugați vinul și odată evaporat turnați treptat, câte un polonic de supă.
Cu 1-2 minute înainte de sfârșitul gătitului opriți focul, adăugați fructele de mare pătrunjelul tocat mărunt și untul, în felul acesta veți obține un risotto cremos și rafinat.
Condimentați cu sare si piper.
Poftă bună !