Feniculul este o plantă comestibilă, originară din regiunile mediteraneene, cu o aromă plăcută, asemănătoare anasonului și care se poate consuma crudă, în salate, alături de pește, carne albă sau într-un platou vegetarian.
Fenicul la cuptor – garnitura sănătoasă, rafinată, delicată și aromată!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-2 bulbi de fenicul
-1-2 linguri de ulei de măsline
-sare și piper după gust
-suc de lămâie sau oțet balsamic
Timpul de pregătire 30 minute.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200-220 grade Celsius.
Curățați bulbii de fenicul, tăiați-i în patru pe lungime, condimentați cu sare, piper, ulei și puneți-i într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți circa 15-20 de minute, întorcând bucățile de fenicul până se rumenesc uniform.
Serviți cu suc de lămâie sau oțet balsamic, alături de pește, carne albă sau într-un platou vegetarian.
În alternativă îl puteți găti pe grătar.
Poftă bună!
Vă recomnadăm și Frigărui de legume