Fenicul la cuptor

Feniculul este o plantă comestibilă, originară din regiunile mediteraneene, cu o aromă plăcută, asemănătoare anasonului și care se poate consuma crudă, în salate, alături de pește, carne albă sau într-un platou vegetarian.

Fenicul la cuptor – garnitura sănătoasă, rafinată, delicată și aromată!

Ingrediente ptr 2 persoane:

-2 bulbi de fenicul

-1-2 linguri de ulei de măsline

-sare și piper după gust

-suc de lămâie sau oțet balsamic

Timpul de pregătire 30 minute.

Modul de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200-220 grade Celsius.

Curățați bulbii de fenicul, tăiați-i în patru pe lungime, condimentați cu sare, piper, ulei și puneți-i într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți circa 15-20 de minute, întorcând bucățile de fenicul până se rumenesc uniform.

Serviți cu suc de lămâie sau oțet balsamic, alături de pește, carne albă sau într-un platou vegetarian.

În alternativă îl puteți găti pe grătar.

Poftă bună!

Vă recomnadăm și Frigărui de legume

Articole Similare