Gnocchi de casă – pastele din cartofi, cu o textură fină și cremoasă, de formă rotundă sau ovală, delicioase, ușor de preparat și care pot fi combinate cu diverse sosuri în funcție de preferințe!
Ingrediente ptr 4 persoane:
-1 kg cartofi (ideali sunt cei făinoși, cum sunt cartofii albi)
-250-300 g făină circa, în funcție de umiditatea cartofilor.
-1 ou
-1 linguriță sare
Timpul total estimat circa 1 oră.
Modul de preparare:
Fierbeți cartofii (cu coajă) în apă cu sare până când intră ușor furculița în ei.
Curățați cartofii cât sunt încă calzi și pasați-i cu presa pentru cartofi sau cu furculița.
Lăsați-i să se răcească ușor, apoi adăugați oul și sarea.
Adăugați treptat făina și amestecați ușor până obțineți un aluat moale, ușor lipicios (nu frământați prea mult, altfel devin tari).
Împarteți aluatul în 4-5 bucăți și rulați-l în șnururi subțiri, după care tăiați bucăți de circa 2 cm (opțional îi puteți rula cu o furculiță pentru modelul clasic).
Așezați-i pe masa de lucru, distanțați, într-un singur strat, ca să nu se lipească.
Fierbeți-i în apă cu sare și când se ridică la suprafață scoateți-i cu o spumieră.
Serviți gnocchi cu unt și salvie, sos de roșii, sos gorgonzola, sos pesto sau după preferințe.
Sfat : îi puteți congela, maxim 2 luni, și folosi la nevoie.
Spor la gătit și poftă bună !
Vă recomandăm și : Gnocchi alla sorrentina