AcasăCategorii rețeteRețete de postSalată de couscous colorată

Salată de couscous colorată

Salata de couscous este o rețetă simplă, gustoasă, ușoară și rapid de pregătit, perfectă pentru prânz sau cină și poate fi servită ca atare sau ca garnitură lângă pește sau carne.

Ingrediente ptr 2 persoane :

– 100 g couscous

– 200 ml apă sau supă de legume

– 200 g roșii cherry, tăiate jumătăți

– 1 portocală, curățată și tăiată cubulețe

– ceapă roșie, tăiată fin (opțional)

– 2-3 linguri ulei de măsline

– sare și piper după gust

– frunze de mentă sau cimbrișor (opțional)

Timpul de pregătire circa 15-20 minute.

Modul de preparare :

Fierbeți apa sau supa de legume într-o cratiță.

Odată ce a început să fiarbă, luați cratița de pe foc, adăugați couscous-ul, amestecați, acoperiți cu un capac și lăsați-l să se hidrateze timp de 5-10 minute.

În timp ce couscous-ul se hidratează, tăiați roșiile cherry, portocala și ceapa și adăugați amestecul în couscous.

Stropiți cu ulei de măsline, condimentați cu sare și piper după gust și amalgamați uniform.

Decorați cu frunze de mentă sau cimbrișor, după plac.

Dacă vă place couscous-ul puteți încerca și : Couscous cu ratatouille de legume sau Couscous cu pește

Poftă bună!

 

Articole Similare