Tigaie cu creveți și roșii cherry – un preparat ușor, aromat, rapid și elegant, perfect pentru o cină gustoasă în familie sau cu prietenii!
Ingrediente ptr 4-6 persoane:
-800 g creveți decorticați (proaspeți sau congelați )
-300 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
-4-5 căței de usturoi, tocați fin
-4 linguri ulei de măsline
-1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
-sare și piper, după gust
Timp total 15-20 minute
Modul de preparare:
Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu, adăugați usturoiul tocat și căliți 1 minut, până când usturoiul devine auriu, dar fără să se ardă.
Puneți creveții în tigaie și gătiți-i 3-5 minute, până când devin roz și ușor fermi.
Adăugați roșiile cherry tăiate și gătiți încă 5-7 minute, până când se înmoaie ușor.
Potriviți de sare și piper, apoi adăugați pătrunjelul tocat.
Serviți ca atare, cu pâine prăjită sau cu orez, couscous, paste.
Pentru un plus de savoare, puteți adăuga un strop de vin alb sec în timpul gătirii creveților.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Creveți gratinați