Tigaie cu paste și creveți– gustoase, delicioase, aromate și ideale în orice moment al zilei, atât la prânz cât și la cină, o rețetă simplă și ușor de preparat!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-200 g paste (spaghetti, linguine sau tagliatelle)
-200–250 g creveți decorticați
-2–3 căței de usturoi (tocați mărunt)
-200 g roșii cherry (tăiate în jumătate)
-2 linguri ulei de măsline
-sare și piper după gust
-pătrunjel proaspăt sau busuioc
Timpul total : 20-25 minute
Modul de preparare:
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le de apă și păstrați 1 cană din apa în care au fiert.
Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline, adăugați usturoiul tocat și sotați-l câteva secunde.
Adăugați roșiile cherry, gătiți-le 3–4 minute, până se înmoaie ușor.
Puneți creveții în tigaie, gătiți-i 2–3 minute pe fiecare parte, până devin roz și fragezi, și ajustați de sare și piper.
Adăugați pastele în tigaie, amestecați bine până se leagă totul, la nevoie adăugați puțină apă de la paste.
Presărați pătrunjel tocat sau frunze de busuioc proaspăt și serviți.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Tagliatelle cu sparanghel și creveți