Rețeta de tagliatelle cu sparanghel si creveți este o combinație pentru pauza de prânz sau pentru o cină cu prietenii pe terasă. Se pregatește într-un timp scurt și este o idee perfectă pentru zilele calduroase de vară!
Ingrediente – 2 persoane:
-300 g de paste tagliatelle sau fettuccine (după gust)
-4 buc sparanghel
-10-15 creveți (circa 200 g)
-1 cățel de usturoi
-ulei de măsline
-busuioc proaspăt
-sare și piper după gust
Timpul de prepare 10-15 minute.
Modul de preparare :
Tăiați sparanghelul în bucăți, fierbeți-l câteva minute în apă sărată (pentru a menține culoarea verde), sotați-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline extra virgin și usturoi, adăugați un vârf de sare și piper. După ce sparanghelul s-a rumenit, adăugați creveții decojiți și sotati-i timp de câteva minute.
Fierbeti pastele al dente si condimentați-le cu creveții și sparanghelul , adăugați un strop de ulei și câteva frunze de busuioc tocate.
Poftă bună !