Budincă cu sparanghel – o rețetă rapidă și ușoară pe bază de sparanghel gratinat cu ouă, brânză și șuncă care, datorită crustei aurii de la suprafață, devine un fel de mancare irezistibil, bun atât cald, cât și rece!
Ingrediente ptr 4 persoane:
-1 kg sparanghel
-2 felii de suncă de praga
-120 g brânză emmenthaler
-2 ouă
-2 linguri de mozzarella rasă
-unt
-sare si piper după gust
Timp de pregatire -aprox. 30 minute
Modul de preparare :
Curățați și spălați sparanghelul, îndepărtând partea inferioara mai dură a tulpinii. Fierbeți-l în apă sărată timp de aproximativ 10 minute, scurgeți-l și puneți-l într-un vas de copt tapetat cu unt.
Tăiați șunca și brânza emmenthaler în fâșii și presarati-le peste sparanghel.
Într-un castron, bateți ouăle cu mozzarella rasa, sarea și piperul măcinat și apoi turnați-le peste sparanghel.
Coaceti în cuptorul preîncălzit la 180 ° aprox. 15 minute, până când brânza se topește si devine crocanta.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Quiche cu sparanghel și roșii sau Tagliatelle cu sparanghel și creveți