Quiche-ul sau tarta cu sparanghel și roșii este o rețetă delicioasă, o opțiune perfectă pentru o masă de prânz sau cină!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-1 bucată de aluat de tartă (aproximativ 230 g)
–200 g sparanghel (proaspăt sau congelat)
-2 roșii tăiate felii
-2 ouă
-200 ml smântână pentru gătit
-100 g brânză rasă (feta, mozzarella sau parmezan)
-1 lingură de ulei de măsline
-1 ceapă tăiată mărunt
-sare și piper, după gust
Timpul de pregătire 30-35 minute.
Modul de preparare:
Dacă folosiți sparanghel proaspăt, tăiați capetele lemnoase, apoi tăiați-l în bucăți de aproximativ 3-4 cm și fierbeți-l într-o oală cu apă sărată, timp de 3-4 minute.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și sotați ceapa, apoi adăugați sparanghelul fiert (sau congelat).
Într-un bol mare, amestecați ouăle cu smântâna, adăugați brânza rasă, sare și piper după gust.
Încorporați sparanghelul și ceapa călită în amestecul de ouă.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Întindeți foaia de aluat într-o tavă rotundă (aproximativ 24 cm diametru).
Perforați ușor baza aluatului cu o furculiță pentru a preveni umflarea acestuia în timpul coacerii și turnați amestecul de ouă, sparanghel și brânză deasupra.
Așezați uniform feliile de roșii deasupra umpluturii.
Coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant, iar umplutura este bine închegată.
Serviți cald sau la temperatura camerei.
Vă recomandăm și : Quiche lorraine sau Budincă cu sparanghel
Poftă bună !