AcasăCategorii rețeteAluaturiQuiche cu sparanghel și roșii

Quiche cu sparanghel și roșii

Quiche-ul sau tarta cu sparanghel și roșii este o rețetă delicioasă, o opțiune perfectă pentru o masă de prânz sau cină!

Ingrediente ptr 4 persoane :

-1 bucată de aluat de tartă (aproximativ 230 g)

200 g sparanghel (proaspăt sau congelat)

-2 roșii  tăiate felii

-2 ouă

-200 ml smântână pentru gătit

-100 g brânză rasă (feta, mozzarella sau parmezan)

-1 lingură de ulei de măsline

-1 ceapă tăiată mărunt

-sare și piper, după gust

Timpul de pregătire 30-35 minute.

Modul de preparare:

Dacă folosiți sparanghel proaspăt, tăiați capetele lemnoase, apoi tăiați-l în bucăți de aproximativ 3-4 cm și fierbeți-l într-o oală cu apă sărată, timp de 3-4 minute.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline și sotați ceapa, apoi adăugați sparanghelul fiert (sau congelat).

Într-un bol mare, amestecați ouăle cu smântâna, adăugați brânza rasă, sare și piper după gust.

Încorporați sparanghelul și ceapa călită în amestecul de ouă.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Întindeți foaia de aluat într-o tavă rotundă (aproximativ 24 cm diametru).

Perforați ușor baza aluatului cu o furculiță pentru a preveni umflarea acestuia în timpul coacerii și turnați amestecul de ouă, sparanghel și brânză deasupra.

Așezați uniform feliile de roșii deasupra umpluturii.

Coaceți timp de aproximativ 30-35 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant, iar umplutura este bine închegată.

Serviți cald sau la temperatura camerei.

Vă recomandăm și : Quiche lorraine  sau Budincă cu sparanghel

Poftă bună !

Articole Similare