Focaccia cu roșii cherry – pufoasă la interior și crocantă la exterior, se poate mânca ca atare sau folosi pentru sandvișuri și poate fi servită cu ulei de măsline, rozmarin sau alte ierburi și condimente!
Ingrediente ptr 4-6 persoane:
-500 g făină
-7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
-300 ml apă călduță
-1 linguriță sare
-2 linguri ulei de măsline (în aluat) + extra pentru uns
-200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate
-1 linguriță sare grunjoasă
-câteva crenguțe de rozmarin
Timp total circa 2 ore.
Modul de preparare:
Într-un bol mare, amestecați făina, sarea și drojdia.
Adăugați apa călduță, cele 2 linguri de ulei și frământați 10 minute până când aluatul devine elastic.
Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald, timp de 1–1,5 ore, până își dublează volumul.
Ungeți o tavă cu ulei de măsline, întindeți aluatul în tavă cu degetele, apăsând ușor pentru a crea mici gropițe.
Puneți roșiile cherry cu partea tăiată în sus, în aluat, presărați sare grunjoasă, rozmarin și stropiți cu ulei de măsline.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25–30 minute, până devine aurie.
Serviți în combinație cu diverse brânzeturi, mezeluri, sosuri, salate sau simplă.
Poftă bună !
Vă recomnadăm și : Mini pizzette din foietaj