Pastele cu somon afumat, din rețeta pe care v-o prezentăm azi, sunt o alternativă mai ușoară a celei clasice, fiind preparate fără smântână.
Secretul unui rezultat cremos, chiar și fără adaos de grăsime, constă în gătirea direct în tigaie cu sosul și adăugarea, puțin câte puțin de apă clocotită.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-320 gr paste lungi (tagliatelle sau fettuccine, puteți opta și pentru penne/rigattoni care datorită formei rețin bine sucul).
-200 gr somon afumat
-1 ceapă
-50 ml vin alb
-sare și piper dupa gust
-ulei de masline extravirgin
-2-3 legături de mărar
Timp de pregătire circa 15-20 minute.
Modul de preparare :
Tocați ceapa și sotați-o într-o tigaie mare cu un strop de ulei de măsline extravirgin.
Tăiați somonul afumat în fâșii subțiri și adăugați-l în tigaia cu ceapa sotată.
Spălați mărarul și tăiați-l fin, adăugați-l în tigaie, lăsați-l câteva minute să se aromatizeze și turnați vinul alb.
Între timp fierbeți pastele (lăsându-le puțin mai crude, veți termina de gătit în tigaie) și adăugați-le în tigaia cu somonul afumat.
Continuați să amestecați bine, adăugând puțină apă (din cea în care au fiert pastele) până când veți obține un rezultat cremos.
Condimentați cu sare, piper și frunze de mărar.
Puteți încerca și alte rețete cu somon precum : Salată cu somon şi mărar
sau : Penne cu somon și roșii cherry
Poftă bună !