Pennele cu somon și roșii sunt un prim fel rafinat și simplu, o explozie de arome și texturi care combină delicatețea somonului cu prospețimea roșiilor și a mărarului!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-200 g penne
-150 g somon – file, proaspăt
-200 g roșii cherry
-2 căței de usturoi
-2-3 linguri de ulei de măsline
-sare și piper, după gust
-mărar proaspăt
Timpul de pregătire 30 minute.
Modul de preparare :
Într-o oală cu apă sărată, fierbeți pennele conform instrucțiunilor, aproximativ 10-12 minute. Odată fierte, scurgeți-le, păstrând puțin din apa de fierbere.
Între timp, încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, adăugați cățeii de usturoi și sotați-i timp de 1-2 minute, până devin aurii.
Tăiați roșiile cherry în jumătăți, adăugați-le în tigaie și sotați-le timp de 5 minute, până devin moi.
Tăiați somonul proaspăt în cuburi, adăugați-l în tigaie și gătiți timp de 5-8 minute.
Adăugați pennele fierte în tigaie și amalgamați toate ingredientele. Dacă sosul este prea uscat, puteți adăuga puțină apă din cea de la paste.
Asezonați cu sare, piper, mărar prospăt și serviți cu un pahar de vin alb sau rose.
Poftă bună!
Puteți încerca și : Salată cu somon şi mărar