Tăițeii Passatelli pentru supe – un format de paste proaspete, tipice tradiției gastronomice din Italia, regiunea Emilia Romagna.
Simple și rapid de preparat sunt delicioase în supe, în serile friguroase de iarnă dar și în diverse sosuri cu arome delicate !
Ingrediente ptr 4 persoane:
-100 g de pesmet fin
-100 g parmezan ras
-2 ouă
-1/2 lămâie bio rasă
-nucșoară
-1 litru de supă de carne sau de legume
Timpul de pregătire 20-30 de minute.
Modul de preparare :
Într-un bol, amestecați pesmetul cu parmezanul ras și nucșoara.
Adăugați ouăle, un praf de sare și frământați până obțineți un aluat omogen.
Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească cel puțin 1-2 ore în frigider (ideal peste noapte).
Aduceți supa la fierbere și folosind zdrobitorul de cartofi, apăsați și tăiați-i în bucăți de 4-5 cm direct în oala cu supă.
Gătiți timp de 2-3 minute, până când se ridică la suprafață.
Serviți cu extra parmezan ras deasupra, dacă doriți.
Spor la gătit și poftă bună !
Vă recomandăm și : Aluat pentru paste artizanale

