Chifteluțe la cuptor cu sos de roșii- o rețetă simplă și delicioasă, o variantă mai sanatoasă decat chifteluțele prajite, moi și suculente, ideale pentru prânz sau cină !
Ingrediente ptr 4 persoane :
Ptr chifteluțe :
-500 g carne tocată (porc, pui sau vită)
-2-3 căței de usturoi pisat
-1 ou
-1 cartof ras fin și scurs
-sare și piper după gust
-1 legătură de pătrunjel
-2 linguri de pesmet
-1/2 linguriță de cimbru
Ptr sosul de roșii :
-400 gr pulpă de roșii
-1 ceapă tocată
-1 cățel usturoi
-1-2 linguri ulei de măsline
-ierburi aromate (dafin, busuioc, cimbru)
-sare și piper după gust
Timp de preparare 30-40 minute.
Modul de preparare :
Formați chifteluțele, din amestecul de mai sus, în forma dorită, biluțe sau plate și așezați-le într-o tavă pe hârtie de copt.
Puneți tava în cuptor și coaceți câte 10-15 minute pe fiecare parte.
Pregatiți sosul de rosii : sotați ceapa cu usturoiul în puțin ulei de masline, apoi adăugați roșiile, ierburile aromate preferate, sare, piper, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă aproximativ 5-10 minute.
Așezați chiftelutele într-un vas termorezistent, turnați sosul de roșii și dați vasul la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-15 minute.
Amestecați din când în când, și la nevoie, adăugați câteva linguri de apă fierbinte.
Serviți după preferință cu piure de cartofi sau mămăliguță.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Chifteluțe de legume la cuptor

