AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriChifteluțe la cuptor cu sos de roșii

Chifteluțe la cuptor cu sos de roșii

Chifteluțe la cuptor cu sos de roșii- o rețetă simplă și delicioasă, o variantă mai sanatoasă decat chifteluțele prajite, moi și suculente, ideale pentru prânz sau cină !

Ingrediente ptr 4 persoane :

Ptr chifteluțe :

-500 g carne tocată (porc, pui sau vită)
-2-3 căței de usturoi pisat
-1 ou
-1 cartof ras fin și scurs

-sare și piper după gust

-1 legătură de pătrunjel

-2 linguri de pesmet

-1/2 linguriță de cimbru

Ptr sosul de roșii :

-400 gr pulpă de roșii

-1 ceapă tocată

-1 cățel usturoi

-1-2 linguri ulei de măsline

-ierburi aromate (dafin, busuioc, cimbru)

-sare și piper după gust

Timp de preparare 30-40 minute.

Modul de preparare :

Formați chifteluțele, din amestecul de mai sus, în forma dorită, biluțe sau plate și așezați-le într-o tavă pe hârtie de copt.

Puneți tava în cuptor și coaceți câte 10-15 minute pe fiecare parte.

Pregatiți sosul de rosii : sotați ceapa cu usturoiul în puțin ulei de masline, apoi adăugați roșiile, ierburile aromate preferate, sare, piper, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă aproximativ 5-10 minute.

Așezați chiftelutele într-un vas termorezistent, turnați sosul de roșii și dați vasul la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-15 minute.

Amestecați din când în când, și la nevoie, adăugați câteva linguri de apă fierbinte.

Serviți după preferință cu piure de cartofi sau mămăliguță.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Chifteluțe de legume la cuptor

 

 

Articole Similare