AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriChifteluțe de legume la cuptor

Chifteluțe de legume la cuptor

Chifteluțele de legume la cuptor sunt o alternativă rafinată și versatilă la chifteluțele clasice.

Acestea nu conțin carne, sunt rapid de preparat și, în plus, rețeta poate fi realizată în multiple moduri diferite, în funcție de gusturile personale și de legumele de sezon disponibile.

Ingrediente ptr 2-4 persoane:

-250 g cartofi

-100 g morcovi

-150 g dovlecei

-1 ou

-1-2 linguri de pesmet

-sare și piper după gust

-1 legătură de pătrunjel

Modul de preparare:

Spălați bine cartofii, dovleceii și morcovii.

Curațați legumele de coajă și puneți-le într-o oală cu apă sărată, la fiert.

Odată ce legumele sunt fierte pasați-le cu dinții unei furculițe, in așa fel încât să obțineți un piure.

Transferați toate legumele într-un castron mare, adăugați oul, un vârf de piper, un vârf de sare și puțin pătrunjel tocat și amestecați bine toate ingredientele.

Formați biluțe, de mărimea dorită, din amestecul de legume și pasați fiecare chifteluță în pesmet.

Așezați chifteluțele distanțate într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de circa 20-30 de minute.

Puteți încerca și : Chifteluțe la cuptor cu sos de roșii

Poftă bună !

 

Articole Similare