Lasagna cu carne

Lasagna cu carne este unul dintre cele mai vechi preparate italienești, apreciat în întreaga lume care constă în straturi de paste plate suprapuse și un sos ragu, adică un sos de carne, bechamel și mozzarella.

Există și alte variante de lasagna cu : spanac și ricotta, ciuperci, vinete, somon, dovlecei, legume.

Lasagna cu carne este alegerea perfectă pentru un prânz special, aromat și delicios !

Ingrediente ptr 4 persoane :

Pentru sosul de carne:

-500 g carne tocată (vită sau porc)

-1 ceapă, tocată

-1 morcov ras

-1 tijă de țelină rasă

-400 g roșii tocate (din conservă sau proaspete)

-200 ml suc de roșii

-sare și piper, după gust

-2-3 linguri ulei de măsline

-100 ml vin alb sec

Pentru sosul béchamel:

-50 g unt

-50 g făină

-500 ml lapte

-1 praf de nucșoară

-sare, după gust

Pentru montare :

-9-12 foi de lasagna (depinde de dimensiunea vasului)

-200 g mozzarella, rasă

-50 g parmezan, ras

Timpul de preparare: circa 1 oră și 20 de minute

Modul de preparare :

Prepararea sosului de carne:

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa, morcovul și țelina până devin translucide.

Adăugați carnea tocată și rumeniți–o bine, stingeți cu vinul alb și lăsați să se evapore alcoolul.

Adăugați roșiile tocate, sucul de roșii, sare, piper și fierbeți la foc mic timp de 20-30 de minute.

Prepararea sosului béchamel:

Topiți untul, într-o cratiță, adăugați făina și amestecați bine, gătind timp de 1-2 minute.

Adăugați treptat laptele, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor și când sosul începe să se îngroașe adăugați sare și nucșoară.

Montarea lasagnei:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un vas de copt, puneți un strat subțire de sos de carne, urmat de foi de lasagna, apoi adăugați un strat de sos béchamel, apoi un alt strat de sos de carne.

Repetați straturile (lasagna, sos de carne, sos béchamel) până terminați ingredientele, având grijă să încheiați cu sosul de carne.

Presărați mozzarella și parmezan deasupra.

Coaceți timp de 35-40 de minute, până se rumenește.

Lăsați lasagna să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Lasagna cu ricotta și roșii cherry

 

Articole Similare