AcasăCategorii rețetePaste, pizzaSpaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara – o rețetă clasică a bucătăriei italiene, care generează multe discuții, datorită diversității nenumăratelor versiuni: cu sau fără piper, cu un gălbenuș de ou de persoană sau adăugarea a cel puțin un ou întreg, cu slănină sau bacon, etc.

Astăzi vă prezentăm rețeta originală!

Ingrediente ptr 2 pers :

-160 g spaghete

-100 g guanciale (sau pancetta, dar să nu fie afumată)

-2 gălbenușuri de ou

-50 g pecorino romano ras

-sare și piper negru după gust

Timp de pregătire  15-20 minute.

Modul de preparare :

Curățați bucata de guanciale, îndepărtând coaja, tăiați-o cubulețe pe care le veți rumeni într-o tigaie mare, fără ulei, deoarece guanciale își va elibera grăsimea în timpul gătitului( daca folosiți bacon puteți folosi ulei)

Odată ce guanciale s-a rumenit, opriți focul și păstrați excesul de grăsime.

Fierbeți spaghetele al dente, în apă fără sare, și adăugați-le în tigaia cu guanciale. Lăsați-le să se aromatizeze câteva minute.

Amestecați gălbenușurile într-un castron cu grăsimea de la guanciale, piperul  negru, brânza pecorino și un strop de apă fierbinte (din cea în care ați fiert spaghetele), până obțineți un amestec cremos.

Transferați pastele într-un castron mare, adăugați crema de gălbenușuri de ou, piperul negru și amestecați bine.

Completați cu brânză pecorino și piper negru.

Poftă bună !

Sfaturi:

Secretul unei Carbonara autentice este să adaugi ouăle în momentul în care pastele sunt încă fierbinți, dar nu pe foc, pentru a evita coagularea ouălor!

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Paccheri cu mortadella

 

Articole Similare