Astăzi am ales sa va prezentăm o rețetă super ușoară al cărei sos – cremos include doar 3 ingrediente: cubulețele de mortadella, ouăle și parmezanul ras, si care poate fi considerată varianta clasicului spaghetti alla carbonara.
Paccheri sunt paste traditionale napoletane, realizate din grau dur, avand forma unor cilindri, dar puteți alege oricare alt tip de pasta (rigattoni sau penne).
Ingrediente ptr 4 persoane :
-320 g paccheri
-200 g mortadella (tăiată cubulețe)
-4 ouă
-70 g parmezan ras
-sare si piper dupa gust
Timp de pregătire circa 20 minute
Modul de preparare :
Puneți pastele la fiert, intre timp tăiați mortadela în cubulețe mici și rumeniți-le într-o tigaie fără ulei (mortadela își va elibera grăsimea în timpul gătitului).
Odată ce mortadela va fi aurie și crocantă, opriți focul și puneți-o deoparte.
Într-un castron, bateți ouăle cu parmezanul, sarea și piperul.
Scurgeți paccheri al dente (cu 1 minut înainte de timpul de gătire indicat pe ambalaj), transferați-i în tigaia cu mortadela și amalgamați bine.
Dați focul la mic și adăugați crema de ouă, turnând-o încet și continuând să amestecați, astfel încât ouăle să nu se întărească, ci să rămână cremoase.
Amestecați bine, lăsați să se aromatizeze câteva minute și serviți imediat.
Încercați și alte rețete cu paste precum : Spaghetti alla Carbonara sau Salată de paste cu legume
Poftă bună !