AcasăCategorii rețeteAluaturiTartă Tatin cu portocale

Tartă Tatin cu portocale

Tarta Tatin sau tarta răsturnată ​este un desert rafinat și delicios cu fructe, de obicei mere, care provine din Franța.   

Astăzi am ales varianta cu portocale, dar poate fi făcut și cu pere, caise, piersici sau alte fructe.

Ingrediente ptr 4 persoane :

-4-5 portocale bio

-100 g zahăr

-50 g unt

-1 linguriță de scorțișoară (opțional)

-1 foaie de aluat de tartă

-1 praf de sare

Timpul de pregătire circa 40-50 minute.

Modul de preparare :

Spălați portocalele și tăiați-le în felii.

Într-o tavă (sau o tigaie care poate merge la cuptor), topiți untul la foc mediu, adăugați zahărul și amestecați până se formează un caramel auriu. Dacă doriți, puteți adăuga scorțișoara.

Așezați feliile de portocală în caramel și lăsați-le să fiarbă timp de 5-10 minute.

Întindeți foaia de aluat și așezați–o deasupra portocalelor, împingând marginile în interiorul tăvii. Puteți face câteva mici tăieturi în aluat pentru a permite aburului să iasă.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți tarta timp de 25-30 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant.

Lăsați tarta să se răcească timp de 5 minute, apoi răsturnați-o, cu atenție, pe un platou și serviți-o caldă, simplă sau cu înghețată de vanilie.

Savurați și încercați și : Clafoutis de cireșe sau Brioșe cu ciocolată și portocale

Poftă bună!

 

Articole Similare