AcasăCategorii rețeteDesertBrioșe cu ciocolată și portocale

Brioșe cu ciocolată și portocale

Brioșele cu portocale și ciocolată – prăjituri delicioase și parfumate pe care le putem pregăti acasă în cel mai scurt timp, ideale la micul dejun sau în orice moment al zilei !

Ingrediente ptr 4 brioșe :

-200 gr făină

-120 gr unt

-4 linguri rase de zahăr

-2-3 portocale

-1 ou

-1 linguriță praf de copt

-8/10 bucăți de ciocolată neagră

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-un vârf de sare

-un plic de vanilină

Timp de pregatire -aprox. 20- 30 minute

Modul de preparare :

Amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilina, coaja de portocală rasă și un vârf de sare intr-un castron.

Într-un alt castron, bateți oul, adăugați untul topit (dar răcit) si sucul filtrat de portocale.

Turnati amestecul lichid puțin câte puțin în făină, amestecând bine, până când aluatul devine cremos.

Așezați cate 2 bucati de ciocolată neagră la baza fiecărei brioșe.

Distribuiți amestecul în formele de brioșe, având grijă să le umpleți doar 2/3.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 15-20 de minute.

Brioșele vor fi gata cand la introducerea unei scobitoare, aceasta va ieși uscata.

Poftă bună!

Vă recomandăm și Tort de  morcovi sau Churros cu cremă de ciocolată

Articole Similare