Tort de  morcovi

Tortul de morcovi este un desert ușor de realizat, pufos, parfumat și potrivit celor care iubesc deserturile de casă, o opțiune mai sănătoasă și pe care-l putem servi atât la micul dejun cât și ca desert.

Ingrediente ptr 6 persoane :

-350 g morcovi rași

-200 gr de zahăr

-300 g făină 00

-4 ouă

-120 ml ulei de floarea soarelui

-1 linguriță de pudră de scorțișoară (opțional)

-1 plic de praf de copt

Timp de preparare aprox.1 oră.

Modul de preparare :

Curățați morcovii, tăiați-i și rădeți-i mărunt pe o răzătoare.

Separați albușurile de gălbenușuri și bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți un amestec cremos. Apoi adăugați morcovii rași mărunt și scurși bine.

Separat bateți albușurile și adăugați-le în amestecul cu morcovii și galbenușurile, având grijă să încorporați ușor, de jos în sus.

Adăugați uleiul de floarea-soarelui și amestecați.

Adăugați făina amestecată cu praful de copt, scorțișoara, și amalgamați ușor.

Tapetați cu unt și făină, sau cu hârtie de copt, o formă rotundă de 26 cm și turnați amestecul.

Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°, timp de circa 30-40 de minute.

Încercați și alte rețete dulci precum : Tort de mere  sau Clafoutis de cireșe 

Poftă bună !

Articole Similare