Tortul de morcovi este un desert ușor de realizat, pufos, parfumat și potrivit celor care iubesc deserturile de casă, o opțiune mai sănătoasă și pe care-l putem servi atât la micul dejun cât și ca desert.
Ingrediente ptr 6 persoane :
-350 g morcovi rași
-200 gr de zahăr
-300 g făină 00
-4 ouă
-120 ml ulei de floarea soarelui
-1 linguriță de pudră de scorțișoară (opțional)
-1 plic de praf de copt
Timp de preparare aprox.1 oră.
Modul de preparare :
Curățați morcovii, tăiați-i și rădeți-i mărunt pe o răzătoare.
Separați albușurile de gălbenușuri și bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți un amestec cremos. Apoi adăugați morcovii rași mărunt și scurși bine.
Separat bateți albușurile și adăugați-le în amestecul cu morcovii și galbenușurile, având grijă să încorporați ușor, de jos în sus.
Adăugați uleiul de floarea-soarelui și amestecați.
Adăugați făina amestecată cu praful de copt, scorțișoara, și amalgamați ușor.
Tapetați cu unt și făină, sau cu hârtie de copt, o formă rotundă de 26 cm și turnați amestecul.
Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°, timp de circa 30-40 de minute.
Încercați și alte rețete dulci precum : Tort de mere sau Clafoutis de cireșe
Poftă bună !